Heb je vragen over racketlon, wil je hulp om zelf een toernooi te organiseren, of ... Wij zijn te bereiken op racketlonnederland@gmail.com

Veel gestelde vragen over Racketlon

Bij binnenlandse toernooien zijn kosteloos leenrackets aanwezig. Bij internationale toernooien, zoals het WK in Rotterdam, wordt verwacht dat je alle rackets in het bezit hebt. 

Er wordt van klein naar groot racket gespeeld. Dus eerst tafeltennis, dan badminton, vervolgens squash en als afsluiting tennis.

Nee, je hebt pas gewonnen als je meer individule punten hebt gewonnen dan de tegenstander. Als je bijvoorbeeld tafeltennis, badminton en squash alledrie met 21-19 wint, dan sta je pas 6 punten voor en moet je bij tennis nog 15 punten halen voor gummi-arm en 16 om te winnen.

Er wordt nog een punt gespeeld, bij het laatste onderdeel: tennis. Dit wordt een gummi arm punt genoemd. Er wordt dan opnieuw getost, de winnaar van de toss bepaalt wie ontvangt en wie serveert. De serveerder krijgt alleen een tweede service. De winnaar van het punt wint de wedstrijd.

Dit punt wordt gespeeld als op het einde de stand precies gelijk is. Er wordt nog 1 punt gespeeld bij tennis. Er wordt dan getosd, de winnaar van de tos bepaald wie ontvangt en dus wie er serveerd. De serveerder krijgt alleen een tweede service. De winnaar van het punt wint de wedstrijd.

Er zijn geen plannen om padel toe te voegen als onderdeel bij racketlon. Belangrijkste reden hiervoor is dat er weinig enkelspelbanen voor padel zijn (zeker niet op locaties waar je ook de andere vier sporten kunt beoefenen), Ook het langer maken van wedstrijden is voor toernooien niet aantrekkelijk. Voor een lokaal dubbeltoernooi om lekker te racketsporten is het prima om een onderdeel, bijvoorbeeld squash, te vervangen door padel. Dit is dan echter geen officiële racketlon meer.