Koen Hageraats, Miriam Verbeij en Mark de Rijter zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen 

Was Koen, de nummer drie van de wereldranglijst nog geen Nederlands kampioen? Eerder wel, maar vorig jaar kon hij niet deelnemen. Dit jaar liet hij er geen twijfel over bestaan wie de beste was. In de finale kon Guus van de Burgt alleen met badminton wat tegenstand bieden. Waar Koen vroeger vond dat Guus goed kon squashen, won hij nu met maar liefst 21-1.

Bij de dames was de finale een stuk spannender. Elcke Mols was vorig jaar op twee punten na geen Nederlands kampioen. Dit jaar eindigde de wedstrijd tegen Miriam in een gelijkspel. Bij de beslissende gummi-arm won Elcke de toss. Omdat je bij dit punt maar één service hebt, liet zij Miriam serveren. Die deed dat koelbloedig en waar Elcke de hele wedstrijd heel vast had getennist en lange rally's maakte tegen tennister Miriam en door 16 punten te halen met tennis ook de gummi-arm afdwong, sloeg ze in deze laatste rally haar backhand te zacht waardoor deze in het net belandde en de titel naar Miriam gaat.

Bij de heren 50+ was de finale een herhaling van die van vorig jaar, met het grote verschil dat Berthold van Veen toen 21-16 het tafeltennis won en dit nu met 21-11 naar Mark ging. Na kleine overwinningen van Berthold in badminton en squash had Mark nog 19 punten nodig in tennis. Deze behaalde hij bij 19-16.

Hier staan alle uitslagen van dit NK. De eerdere Nederlandse kampioenen staan hier.

Alle medaillewinnaars:

Medaillewinnaars NK 2024